Вие сте тука

Информации од јавен карактер

„Согласно обврските што произлегуваат од  чл.  8  од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (сл. весник на Република Северна Македонија бр. 101/2019),  имателот на информации – Републички Совет за безбедност на сообраќајот на патиштата на Република Северна Македонија, за службено лице кое ќе посредува при остварувањето на правото на слободен пристап до информации од јавен карактер, го определува следново лице:

Дејан Андоновиќ

Републички Совет за безбедност на сообраќајот на патиштата на Република Северна Македонија ул. „ Георги Димитров„ бр.13 локал 11 и 12, Кисела Вода, Скопје

Контакт адреса:

contact@rsbsp.org.mk, dejan.andonovik@rsbsp.org.mk 

Контакт телефон

070515590

 ПРОПИСИ И ДОКУМЕНТИ

 

Како да пристапам до сајтот на Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информации од јавен карактер:

 https://aspi.mk 

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Контакт формата на веб страницата служи исклучиво за поднесување електронски пораки и контакт со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата. Податоците испратени преку неа, како име и презиме, e-mail, телефон за контакт и содржина на пораката служат исклучиво за контакт со испраќачот на пораката и нема да бидат споделени со трети лица.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот