Вие сте тука

Едукативно предавање за учениците ООУ “Кочо Рацин“- Општина Центар

Во рамките на спроведувањето на активностите кои произлегуваат од Акциониот план за реализација на кампањата „Да ги заштитиме децата во сообраќајот“, денес во ООУ “Кочо Рацин“- Општина Центар беше реализирано едукативно предавање со ученици од 3-то одделение на тема децата како пешаци во сообраќајот. Потребно е да се потенцира навистина доброто интерактивно предавање. Децата покажаа доста знаење и интерес за сообраќајните правила и прописи и за нивната улога како пешаци во сообраќајот, а потоа и како велосипедисти во сообраќајот.

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот

© 2019 rsbsp.org.mk | РСБСП E-mail
Developed by Kajgana Media